Nyt medlem af COWIFONDENS bestyrelse – Marts 2022

04.02.2022

COWIfonden byder velkommen til David MacKenzie som nyt medlem af COWIfondens besty-relse fra marts 2022. COWIfonden er hovedaktionær i COWI-koncernen.

Som nyt internt medlem af COWIfondens bestyrelse har vi udpeget:

David MacKenzie, senior market director, Bridges, og senior technical director, COWI UK, der træder ind i stedet for Anders Jakobsson, COWI SE. Anders udtrådte af bestyrelsen i november 2021, efter han efter eget ønske forlod COWI SE.

David indtræder i COWIfondens bestyrelse ved bestyrelsesmødet den 10. marts 2022.

David Mackenzie er uddannet Bachelor of Engineering fra University of Western Australien i 1989, og Master of Science in Engineering fra University of California, Berkley, USA i 1989. David blev en del af i COWI-koncernen i 2008, da COWI opkøbte Flint & Neill (F&N). Bortset fra en kort ansættelse ved Bechtel i San Fransisco har David tilbragt hele sin karriere siden 1984 ved F&N og senest COWI. Han blev partner i 1996 og efterfølgende CEO for F&N, og han stod i spidsen for den vellykkede in-tegration af F&N i COWI-koncernen.

I sin nuværende stilling som senior director i COWI UK er David ansvarlig for den tekniske ledelse. Han er direkte ansvarlig for mange af virksomhedens projekter og styrer den tekniske udvikling på projekter og af de ingeniørfaglige medarbejdere. Han har været en del af 'design joint venture board' for adskillige større infrastrukturprojekter, herunder HS2, Mersey Gateway Bridge-projektet samt EJ Whitten-projektet i Australien. Han står i spidsen for koncernens arbejde med særlige konstruktioner og har blandt andet arbejdet på Project Boomer, den højeste konstruktion i Storbritannien; terminal 5 ved Heathrow Airport; samt tagrenovering på BL Place Stadium i Canada. Han har også fungeret som ekspertvidne i forbindelse med en række konstruktioner og udfører due diligence-analyser for store, internationale banker.

Davids portefølje af projekter har medført rejser over hele verden, og han har udviklet en dyb viden om aeroelastiske effekter på brodæk, seismisk ombygning af konstruktioner samt komplekse konstruk-tionsmæssige analyser, herunder dynamisk respons.

David er medlem af Structural Safety, et institutionelt råd, der er ansvarlig for at granske sikkerheden for konstruktioner på internationalt plan, samt medlem af Wind Engineering Society. Han blev valgt som medlem af Royal Academy of Engineering, og er del af ledelsesteamet for eksaminationspanelet for Institution of Structural Engineers - et organ, der fastlægger den eksamen, der ligger til grund for medlemskab for fagfolk.

Pr. 1. marts 2022 har COWIfondens bestyrelse følgende sammensætning:

  • Anton Petersen (formand)
  • Martin P. Bendsøe (næstformand)
  • Suzanne C. Beckmann
  • David MacKenzie
  • Tina Vejrum
  • Peter Hostrup Rasmussen
  • Heidi Lund Hansen
  • Marius Sekse
  • Anna Kathrine Bisgaard Sørensen.

VIL DU VIDE MERE?

COWIfonden
Parallelvej 2
2800 Kongens Lyngby
Danmark